Mi az SI-Terápia?

Ez egy Japánban zseniálisan kifejlesztett, gerinc és mozgásszervi problémák kezelését szolgáló manuálterápia. Mára a kezelés a sziget országban nagyon elterjedt, annyira jól működik, hogy az egyik leghatékonyabb kezelések közé tartozik.
Európában még nem ismert módszer. Japánban van olyan kiropraktőr aki mára már a kiropogtatás helyett is, csak ezt alkalmazza.
A kezelés lényege, hogy a keresztcsont és a csípőcsont közötti ízületet(SI ízület) kimozgatjuk, feloldjuk az ízületben keletkezett feszültséget, ez által csökken vagy teljesen megszűnik a derékfájás. Hakata professzor szerint(aki ezt a kezelést kifejlesztette Japánban) az esetek többségében az SI ízület blokkolva van, nem jól működik, és ez okozza a derékfájást. Sok esetben gerincsérv műtét után sem múlt el a derékfájás, ezért kezdték kutatni a fájdalom okát. Arra jutottak, hogy az SI ízület nem megfelelő működése okozta a fájdalmat. A kezelés abban segít, hogy az ízület mozgásának elakadását megszüntessük.
Sok féle derékfájásnál lehet alkalmazni, aki eddig úgy érezte, hogy sérv, isiász, vagy lumbágó miatt fáj a dereka, érdemes kiprobálni, mert sok esetben nem ezek a problémák a fájdalom okai, hanem az SI ízület elakadása. Ez nem csontkovácsolás, kezelés közben 2-3 mm-t mozdítunk az ízületen, valóban teljesen fájdalommentes és viszonylag rövid ideig tart. A pácienseket sem terheli meg, mert rendkívül finom kezelés, ezért szinte bárkinél segíthet.
Miért kezeljük az SI-ízületet?
Ahhoz hogy a gerincünk a csípőtől egészen a nyakig felfelé jól működjön, nagyon fontos, az SI-ízület mozgás elakadásának a megszüntetése. Ha ez nem történik meg, hiába kezeljük a hátat, vállat, nyakat, a probléma mindig vissza fog térni.
Ezt úgy kell elképzelni,mint egy magas emeletes háznak az alapját. Ha az alap jó, a toronyház stabilan fog állni. Ha a ház alapja el van billenve, a rajta fekvő toronyház sem tud sokáig egyenesen állni, előbb utóbb jelentkeznek a gondok. Ez hasonlóan működik a gerincünknél is.
A legtöbb helyen nem foglalkoznak az si ízülettel máshol keresik a megoldást.
Van aki még is rá jön hogy ott van a hiba,de nem tud vele mit kezdeni,ezért az si terápia egy áttörés hozott a gerincproblémák kezelésében.
A terápia hatékonyan segíthet: lumbágó, isiász, gerincsérv okozta derékfájdalmaknál.