Bemutatkozom

Nevem, Kulcsár Péter.

16 évvel ezelőtt indult segítői pályám, ekkor kezdtem meg tanulmányaimat a Nemzetközi Pető Intézetben, ahol konduktori diplomát szereztem. Ezután tapasztalataimat külföldön (USA, Egyesült Királyság, Németország, Norvégia, Svédország, Marokkó, Kína) bővítettem és kamatoztattam.

A  főiskolai évek alatt ismerkedtem meg a Tuina masszázzsal Han Kui-Yuan Mester tanfolyamán. Akkor még nem sejtettem, hogy évekkel később milyen fontos szerepet tölt majd be az életemben ez a több ezer éves kínai gyógymód. Papp János kínai orvos és Lu Guangyi tuina orvos tanítványaként sikerült elmélyednem a hagyományos kínai orvoslás csodálatos világában és megszereznem tuina-terapeuta végzettségem.

2018-ban találkoztam Horváth Csabával, neki köszönhetem, hogy megismertem az SI-terápiát, ezt az egyedülálló japán gerinckezelést. Nagy hatást tett rám ez a lágy kezelési metódus, szélesítette szemléletemet és sokat finomított az általam alkalmazott technikákon.

2019-ben kezdtem meg craniosacralis biodinamika tanulmányaimat, amely tovább segíti fejlődésemet a gyengéd, lágy kezelési módszerek útján.

A hagyományos kínai orvoslás szemlélete és komplexitásának bölcsessége további, folyamatos fejlődésre ösztönöz, ezért tanulmányaimat jelenleg is ebben az irányban folytatom 2020-tól, Dr. Wang Yu Cai Hagyományos kínai orvos tanítványaként.

tanulmányaim és mestereim

2020 - (jelenleg is)
Yin-yang egészségügyi és oktatási köpont

Dr. Wang Yu Cai Hagyományos kínai orvos, gyógyszerész és akupunktúra szakorvos, a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének Elnökhelyettese tanítványaként bővítem ismereteimet a hagyományos kínai orvoslás területén, úgymint test- és fülakupunktúra, moxaterápia, köpölyterápia, stb.

2019 - (jelenleg is)
Craniosacralis Biodinamika

Tar Zsolt cranisacralis biodinamika oktató útmutatása mellett fejlődöm kezelőként a csodálatos craniosacralis rendszer keretei között biodinamikus szemléletben.

2019 - (jelenleg is)
Musculogika

Gajáry Erika-biologika, musculogika előadó, tréner tolmácsolásában egy nagyon hatékony módszerrel lett gazdagabb eszköztáram, amely a mozgásszervi elakadások oldásában segíti kezelői munkámat

2018 - (jelenleg is)
SI-terápia

Horváth Csaba-SI-terapeuta, Gerinc-terapeuta tanítványaként az elsők között ismerhettem meg Magyarországon ezt a nagyon hatékony és szemléletében egyedülálló módszert, amely szélesítette kezelési repertoáromat.

2016 - (jelenleg is)
Csung Jüan Csikung, Képmedicina

Xu Mingtang-a Csung Jüan csikung Nagymestere, világhírű Tanító és Gyógyító

A Nagymester megfogalmazása szerint a Csung Jüan Csikung "Az élet egyszerű tudománya." Nincs más ismert rendszer, mely ennyire körbefogná az emberi létezés minden aspektusát – az oktatást, a fejlesztést, az önszabályozást. Továbbá filozófiai szemléletet biztosít az emberiség szerepéről  és fejlődéséről az univerzumban.

 A csikungtól sok mindent megkaphatunk, ami az életünkhöz szükséges. Ezen túlmenően fejlődnek a különleges képességeink is. Tudásra és bölcsességre tehetünk szert. Mindehhez persze folyamatos gyakorlásra van szükség.

2016 - 2018 elmélet
Medical Healing Point

Papp János hagyományos kínai orvos tanítványaként itt szereztem meg tuina terapeuta oklevelemet. János elsősorban a hagyományos kínai orvoslás elméleti részét adta át nekünk. Ebben a két évben hatalmas fejlődésen mentem keresztül, a mai tudásom stabil alapjait nekik köszönhetem.

2016 - 2018 gyakorlat
Medical Healing Point

Lu Guangyi hagyományos kínai orvos tanítványaként itt szereztem meg TuiNa terapeuta oklevelemet. Lu elsősorban a TuiNa masszázs gyakorlati részét tanította meg nekünk. Ebben a két évben hatalmas fejlődésen mentem keresztül, a mai tudásom stabil alapjait nekik köszönhetem.

2005
Kungfu Akadémia

Han Kui Yuan-hagyományos kínai Tuina masszázs terapeuta, Kungfu mester által ismerkedtem meg a tuina masszázzsal, amely ekkor még csak egy hobbinak indult.

2004 - 2008
Nemzetközi Pető Intézet

Konduktori diploma: központi idegrendszeri sérültek rehabilitációja, habilitációja

Segítői pályám a méltán világhírű Nemzetközi Pető Intézetben kezdődött, amely szemléletében és filozófiájában nagy hasonlóságot mutat a hagyományos kínai orvoslással.

oklevelek és tanulmányutak

Kínai tanulmányút