MOXA kezelés

A moxibuszció szó jelentése: égetéses gyógymód.

A keleti gyógyászatban használt moxa kezelés során gyógyfüvek égetésével a bőr melegítése történik az előírásnak megfelelő akupunktúrás pontokon, meridiánok mentén. A moxibuszció is legalább olyan ősi, mint az akupunktúra.

Egy 3000 éves teknősbékapáncélon talált feljegyzés szerint létezik egy növény, mely gyógyítás céljából, égetéses módszerrel alkalmazva csodákat képes művelni. Ez a gyógynövény nem más, mint az Artemisia vulgaris, ismertebb nevén a fekete üröm.

Kínában a mai napig ezt használják a moxa kezeléshez, hiszen több ezer éves megfigyelések támasztották alá, hogy ez segít a legjobban szabályozni az emberi test élettani működését.

Az előkészítés során megszárítva, őrölve, gyapottal és somkóróval összekeverve teszik égetésre alkalmassá. Szivarszerű rudat sodornak belőle, majd egy speciális anyagba tekerik, hogy kézben fogható legyen, ez a moxarúd. Égése nagyon lassú, egyenletes, hatására a pontok „kinyílnak”, és a meleg a bőrön keresztül bediffundál az izmok, szövetek közé, egészen a belső szervekig.

A hő fokozza a véráramlást, és ezzel elősegíti a salakanyagok távozását, a szervezet méregtelenítését. Jótékony hatása révén a testből kiűzi a hideget, a szelet és a nedvességet.

A moxával 100 féle egészséggel kapcsolatos elváltozást, betegséget kezelhetünk, de prevenciós céllal is alkalmazhatjuk.

A moxa kezelés elsősorban az energiahiányos és hideg hatás okozta betegségeknél nagyon hatásos, tehát olyan állapotokban alkalmazható, amikor meleg, Yang-hiány van a szervezetben. A yang hiányos emberek gyengék, sápadtak, fázékonyak, nehezükre esik a mozgás, szeretik a meleg ételt-italt. Sok alvás ellenére sem pihenik ki magukat, mindig fáradtak. Nekik ajánlható leginkább a moxával történő kezelés, valamint a következő esetekben:

  • álmatlanság,
  • krónikus betegségek,
  • tartós fájdalmak,
  • bénulásos betegségek,
  • ízületi fájdalmak,
  • felfázás,
  • rossz emésztés, gyomorproblémák,
  • izomrándulás,
  • migrén, vérnyomás problémák,
  • gerincbántalmak: a moxafű melege oldja az izomzat görcsös feszültségét, ezzel korrigálja a beteg kompenzáló hibás testtartását, csökken az ideggyökökre nehezedő nyomás, majd meg is szűnik és ennek nyomán eltűnik a fájdalom.

A buddhista szerzetesek a lábszár külső oldalán, a térd alatt 4 ujjnyival elhelyezkedő pontot (Gy 36) megégették és 40 napig nedvesen tartották. Így a sokszor napokig tartó hosszú gyaloglás során sem fáradt el a lábuk.

Az általános erőnlét fenntartására ajánlott a has és a hát bizonyos akupunktúrás pontjainak időszakos, általában évszakkezdéskor történő moxázása.

 

áraim

1 alkalom állapotfelmérés + kezelés (80 perc) – 15.000 Ft

1 alkalom kezelés (50 perc) – 10.000 Ft

1 alkalom kezelés (80 perc) – 15.000 Ft

ajándékkártya

1 alkalmas ajándékkártya
MOST kedvezményes áron: 10.000 Ft

Az ajándékkártyák érvényességi ideje:
jelenleg korlátlan

Keretek

Bejelentkezés

Bejelentkezni telefonon, a +36-70-427-4008 telefonszámon tudsz.

Lemondási feltételek

A kezelést megelőző 24 órával korábban mondhatod le díjmentesen az alkalmat.

fizetési lehetőségek

Fizetni készpénzben a helyszínen, vagy átutalással az alábbi számlaszámra: 11773346-00295048 (OTP) tudsz.

itt dolgozom

Jógastúdió és Egészségközpont

Gárdony, Tompa köz 4.

okleveleim