Bemutatkozom

Nevem, Kulcsár Péter.

16 évvel ezelőtt indult segítői pályám, ekkor kezdtem meg tanulmányaimat a Nemzetközi Pető Intézetben, ahol konduktori diplomát szereztem. Ezután tapasztalataimat külföldön (USA, Egyesült Királyság, Németország, Norvégia, Svédország, Marokkó, Kína) bővítettem és kamatoztattam.

A  főiskolai évek alatt ismerkedtem meg a Tuina masszázzsal Han Kui-Yuan Mester tanfolyamán. Akkor még nem sejtettem, hogy évekkel később milyen fontos szerepet tölt majd be az életemben ez a több ezer éves kínai gyógymód. Papp János kínai orvos és Lu Guangyi tuina orvos tanítványaként sikerült elmélyednem a hagyományos kínai orvoslás csodálatos világában és megszereznem tuina-terapeuta végzettségem.

2018-ban találkoztam Horváth Csabával, neki köszönhetem, hogy megismertem az SI-terápiát, ezt az egyedülálló japán gerinckezelést. Nagy hatást tett rám ez a lágy kezelési metódus, szélesítette szemléletemet és sokat finomított az általam alkalmazott technikákon.

2019-ben kezdtem meg craniosacralis biodinamika tanulmányaimat, amely tovább segíti fejlődésemet a gyengéd, lágy kezelési módszerek útján.

A hagyományos kínai orvoslás szemlélete és komplexitásának bölcsessége további, folyamatos fejlődésre ösztönöz, ezért tanulmányaimat jelenleg is ebben az irányban folytatom 2020-tól, Dr. Wang Yu Cai Hagyományos kínai orvos tanítványaként.

tanulmányaim és mestereim

Yin-yang egészségügyi és oktatási köpont

Dr. Wang Yu Cai Hagyományos kínai orvos, gyógyszerész és akupunktúra szakorvos, a Hagyományos Kínai Orvoslás Magyarországi Egyesületének Elnökhelyettese tanítványaként bővítem ismereteimet a hagyományos kínai orvoslás területén, úgymint test- és fülakupunktúra, moxaterápia, köpölyterápia, stb.

Craniosacralis Biodinamika

Tar Zsolt cranisacralis biodinamika oktató útmutatása mellett fejlődöm kezelőként a csodálatos craniosacralis rendszer keretei között biodinamikus szemléletben.

Musculogika

Gajáry Erika-biologika, musculogika előadó, tréner tolmácsolásában egy nagyon hatékony módszerrel lett gazdagabb eszköztáram, amely a mozgásszervi elakadások oldásában segíti kezelői munkámat

SI-terápia

Horváth Csaba-SI-terapeuta, Gerinc-terapeuta tanítványaként az elsők között ismerhettem meg Magyarországon ezt a nagyon hatékony és szemléletében egyedülálló módszert, amely szélesítette kezelési repertoáromat.

Csung Jüan Csikung, Képmedicina

Xu Mingtang-a Csung Jüan csikung Nagymestere, világhírű Tanító és Gyógyító

A Nagymester megfogalmazása szerint a Csung Jüan Csikung "Az élet egyszerű tudománya." Nincs más ismert rendszer, mely ennyire körbefogná az emberi létezés minden aspektusát – az oktatást, a fejlesztést, az önszabályozást. Továbbá filozófiai szemléletet biztosít az emberiség szerepéről  és fejlődéséről az univerzumban.

 A csikungtól sok mindent megkaphatunk, ami az életünkhöz szükséges. Ezen túlmenően fejlődnek a különleges képességeink is. Tudásra és bölcsességre tehetünk szert. Mindehhez persze folyamatos gyakorlásra van szükség.

Medical Healing Point

Papp János hagyományos kínai orvos tanítványaként itt szereztem meg tuina terapeuta oklevelemet. János elsősorban a hagyományos kínai orvoslás elméleti részét adta át nekünk. Ebben a két évben hatalmas fejlődésen mentem keresztül, a mai tudásom stabil alapjait nekik köszönhetem.

Medical Healing Point

Lu Guangyi hagyományos kínai orvos tanítványaként itt szereztem meg TuiNa terapeuta oklevelemet. Lu elsősorban a TuiNa masszázs gyakorlati részét tanította meg nekünk. Ebben a két évben hatalmas fejlődésen mentem keresztül, a mai tudásom stabil alapjait nekik köszönhetem.

Kungfu Akadémia

Han Kui Yuan-hagyományos kínai Tuina masszázs terapeuta, Kungfu mester által ismerkedtem meg a tuina masszázzsal, amely ekkor még csak egy hobbinak indult.

Nemzetközi Pető Intézet

Konduktori diploma: központi idegrendszeri sérültek rehabilitációja, habilitációja

Segítői pályám a méltán világhírű Nemzetközi Pető Intézetben kezdődött, amely szemléletében és filozófiájában nagy hasonlóságot mutat a hagyományos kínai orvoslással.

oklevelek és tanulmányutak

okleveleim

Kínai tanulmányút